Ovnsbakte gulrøtter

Ovnsbakte gulrøtter

Man må passe på å utnytte seg av mulighetene når man først har gulrøtter stående i åkeren. I høst har vi passa ordentlig på på lørdagskveldene, for ikke bare har vi hatt gulrøtter som har kommet rett fra jorda – vi har også hatt nyplukka kantareller og elg i fryseren som Petter jakta i fjor. Det er så fint å kunne spise maten man har stelt med selv. Å vite hvordan gulrota en gang tidligere i vår var et bittelite frø, å ha sett elgen beite oppi åkerkanten og å vite på hvilken moseflekk kantarellene har grodd. Mer kortreist mat blir det vel ikke.

De aller beste middagsgulrøttene er de som har fått stå lenge i ovnen, blitt myke og sprø, og som smaker både søtt og surt og salt på samme tid. Og om du vil, så kan du slenge i noen biter rødbete også, så blir det enda mer fest. Slik gjør jeg det:

Ovnsbakte gulrøtter

Du trenger
Gulrøtter
Hvitløk
Honning
Timian
Havsalt
Olivenolje
Sitron

Skrell gulrøttene, del dem opp i strimler og legg dem i ei form. Legg i noen hele fedd hvitløk også, om du liker det. Risle over honning og olivenolje, dryss over timian og havsalt. Rot litt i det så alt fordeler seg godt utover gulrøttene. Til slutt skviser du over sitronsaft og har det i ovnen på ca. 200 grader. La det stå i omtrent ei halvtime. De er best om de er ordentlig stekt, synes jeg. Sprø utenpå og myke inni. Mm.

LagreLagreLagreLagre


Kategorier:

2 kommentarer til “Ovnsbakte gulrøtter”

  1. Ovnsbakte gulrøtter er så utrolig godt! Jeg har spist det utallige ganger på restauranter, men aldri kommet på å lage det selv. NÅ skal jeg gjøre det – takk for oppskrift! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.