Sitron- og valmuebrød

Det er tid for slått igjen på gården. Og mens folk ute sørger for at dyra skal få gress til vinteren, sørger jeg for at det er rikelig med noe å bite i til kaffepausene inne. Har baka en liten haug kanelsnurrer – også dette sitron- og valmuebrødet som jeg fant oppskrifta til hos Elsa Billgren for ei stund sida. Så saftig, syrlig og godt! Arbeidsfolket mener dessuten den passer veldig bra med blåbær og vaniljesaus om det skal være ekstra flott.

Her er oppskrifta, oversatt til norsk og til forhold der man må klare seg med det som er å få kjøpt på nærbutikken i bygda.

Sitron- og valmuebrød

Sitron- og valmuebrød

Til kakedeigen
200 g smør
2 1/4 dl sukker
3 egg
3 1/4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
4 ss blå valmuefrø
2 ss revet sitronskall
1/4 dl kremfløte
Ca. 90 g gresk yoghurt

Til sukkerlake på toppen
Saft fra 1 sitron
1 dl vann
1/2 dl sukker

Sett ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Bland inn de tre eggene. Så blander du sammen det tørre – mel, bakepulver og salt – og rører forsiktig inn i deigen. Vend i valmuefrøene og sitronskallet. Så heller du i fløte og den greske yoghurten og visper det inn.

Smør ei avlang brødform og ha i litt mel, slik at kaka blir grei å få ut. Sett den inn i ovnen. Der skal den stå i ca. 45 minutter.

Mens du venter på at kaka steker, lager du sukkerlaken. Kok det forsiktig opp i en kasserolle til den koker ned til halvparten. Hell den over kaka med en gang du har tatt den ut av ovnen.

Mm, skikkelig god til ettermiddagsteen også nå i høst!


Kategorier:

2 kommentarer til “Sitron- og valmuebrød”

  1. Åh, så fantastisk godt! Jeg lagde kanelboller idag og lagde for første gang ordentlig snurre-stil på de, og de ble så fine! *klapp på skulderen* Takk for flott oppskrift, denne lager jeg nok snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.