Sommerbøkene

Sommerbøkene

God søndag!

I dag tenkte jeg vi kunne ta en titt på bøkene jeg har tenkt å lese i sommer! Det er liksom en liten tradisjon å finne en pen liten stabel bøker jeg kan pløye meg gjennom i løpet av ferien. På torsdag var jeg innom biblioteket og plukka med meg noen av de bøkene jeg har lengta etter ei stund.

Råta – Siri Pettersen

Den første boka i Ravneringene-triologien var jo så spennende, så helt siden da har jeg gleda meg til å ta fatt på denne! Det er så fint å kunne dukke inn i et helt annet univers på late sommerdager!

Havet i enden av veien – Neil Gaiman

Jeg elsket Gaiman sin Stjernestøv da jeg leste den for sju (!) år siden, men siden har jeg ikke kommet meg noe videre i bibliografien hans. Denne er jeg virkelig spent på, for jeg veit ikke helt hva jeg kan forvente. På baksiden blir den beskrevet som Gaimans «vakreste og mest tilgjengelige voksenroman noensinne». Jeg gleder meg til å finne ut hva det visstnok innebærer!

Norsk sokkel – Heidi Linde

Jeg tenker også det er fint å bruke sommeren på å bli bedre kjent med noen norske forfattere, og valget mitt på biblioteket på torsdag falt på denne. Forlaget skriver følgende om boka: «Norsk sokkel er fortellingen om Norge, og menneskene som bor der. Om deres drømmer, skuffelser og tilkortkommenheter, og om deres dypt menneskelige ønske om å være en bauta for andre.» Alltid spennende med bøker som prøver å si noe om tida vi lever i!

Sommerbøkene – Kristine Graneng

Das ganze Leben da draußen – Nina Sahm

Nina Sahm følger jeg på instagram. Ho bøter så fint på München-savnet, også skriver ho bøker. Jeg var så heldig å vinne denne like før jul, men siden har den bare ligget ulest i bokstabelen. Det skal litt til å finne overskudd til å lese tysk til vanlig, men nå gleder jeg meg til å ta fatt på denne et stykke ut i ferien når alt føles litt lettere.

Berlinhistorier – Astrid Sverresdotter Dypvik

Jeg har gjort plass til litt sakprosa i bunken min òg. Berlin er en så fascinerende by, og Berlinhistorier virker lovende, i hvert fall basert på tittelen og omslaget.

Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa – Elin Sørsdahl & Alf Ole Ask

Nok ei sakprosabok, denne med fokus på fransk politikk. Jeg veit litt for lite om Frankrike, så tenker dette vel kan være en spennende start!

Hvilke bøker står på deres leseliste for sommeren? Og hva er den ultimate sommerboka?

 


Kategorier:

4 kommentarer til “Sommerbøkene”

  1. Det er alltid stas å finne frem bunken med sommerbøkene. Må se til å få spikret min 100% selv!

    Av disse har jeg lest Råta av Siri Pettersen. Gled deg masse til å lese denne serien, for den blir etter min mening bare bedre og bedre! Slukte siste boken i serien på en dag, og det var en sann glede å lese den.

    Ellers ønsker jeg også å gi Neil Gaiman en sjanse, for det er så mange som anbefaler bøkene hans :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.