Tjueseks år og éi uke

Bursdag

Forrige tirsdag vekka Petter meg. «Du må stå opp,» sa han. «Du har bursdag!» Og da jeg kom tuslende ned på kjøkkenet sto det pannekaker og blåbærsyltetøy på bordet, det knitra i ovnen og tekanna jeg har ønska meg var pakka inn i gråpapir med sløyfe. Det finnes vel neppe noen bedre måte å starte livet som 26-åring på? Nå er jeg tjueseks år og éi uke allerede, og siden jeg våkna ett år eldre har jeg feira litt hver dag: drukket en stor kopp kakao med krem på Baklandet Skydsstasjon rett før middag, sett Churchill på kino, hatt fastelavnsbolleselskap, spist croissanter til frokost mens langrennsløperne har slitt i skisporene i Pyeongchang.

Og selv når det kanskje er på tide å avrunde feiringa, er det ikke så verst å være meg. Dagene blir stadig lengre – nå kan jeg se sola gå ned når jeg sitter på bussen hjem, og jeg kan se veien foran meg i skumringen når jeg går opp bakkene, opp til gården. Åh, som jeg lengter etter kveldsturer med sola i ansiktet! Det blir snart! Og på jobb skal jeg i gang med et nytt, spennende prosjekt nå. Den er herlig, den følelsen av å starte med blanke ark og bare en idé uten å helt vite hva man ender opp med. Å skrible ned navn og titler og gå på skattejakt i bøker på biblioteket etter tanker som kan brukes til noe nytt. Jeg gleder meg!

Nå skal jeg ta med meg mine nye grå hår – det er visst slikt som hører med når man blir eldre – og tumle meg i seng, litt for sent som alltid. Håper dere har det fint! Og om dere feirer noe om dagen, kan dere ikke fortelle? Vil så gjerne høre!


Kategorier:

6 kommentarer til “Tjueseks år og éi uke”

  1. Grattis i efterskott fina du! Så himla fint att bli väckt med pannkakor och present. Och jag längtar med till sol om kvällarna, men tiden dir kommer att gå fort!

  2. Gratulerer så mye med dagen du hadde ;) Og så fin feiring du/dere har hatt. Jeg tenker at når man blir eldre så får man lov å bestemme selv, og da kan det godt bli kakao, boller og litt luksus så lenge man har lyst. Her hos oss skal nesten ikke feiringene ta slutt :P På bare en måned feirer vi både årsdag (jeg og kjæresten), morsdag, fastelavn, valentines day, og Bianco sin bursdag. Februar er full av love :D

  3. Så herlig! 26 år er en fin alder, den samme som meg, frem til juni. Det er også litt skummelt synes jeg, nå begynner det virkelig å forventes ting av deg, nå må man ha litt kontroll, jeg veit ikke helt om jeg har kontroll. Men jeg vet! At den kakaoen der, den er god den! Det er ikke mange kaféer som har fantastisk kakao, men skydsstasjonsen sin er perfekt! Jeg savnet et bilde av tekanna du hadde ønsket deg, håper vi får se den senere! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.