Uka som var: 26

Kristine Graneng

Petter har rydda plass til bøkene mine i bokhylla. Planten min, som har stått i plastkrukka på et fat hele våren, bor ved siden av i Snusmumrikk-koppen. Det er rart å flytte. Det er liksom ingenting som sier mer at nå er det ferdig enn å forlate et rom med gjenklang og nyvaska vegger, pakke bilen full og kjøre bort. Samtidig er det lite som sier mer at nå starter noe nytt enn å finne plass til gamle ting i nye skap.

Forrige uke dro jeg altså frem og tilbake mellom byen og Trondheims-bygda med bilen full av saker, førte de siste timene med arbeid på timelista og prata litt med sjefen om framtida. Og fredag var det sommerferie – endelig! Etter å ha hastevaska klær og gravd frem saker fra nederst i flyttelasset kunne vi sette oss i bilen og legge ut på årets sommerferietur til Sogn: fire dager uten tanke for annet enn høye fjell, hvor vi skulle dra på utflukt og hvor vi skulle stoppe for å spise is.

I går dro vi hjem. Så snart vi kryssa grensa over til Trøndelag kom regnet – store, gjennomsiktige flekker på frontruta, et voldsomt mørke i horisonten. Bra vær til å sitte inne og lese og skrive med andre ord, så i dag gjør jeg det. Aller først kommer lista over fine ting fra uke 26:

▻ Å spille Settlers på tunet mens sola sakte forsvinner bak fjøstaket, men varmen blir.

▻ Tekstmeldinger som starter med «Lyst til å finne på noe?» og ender med burger på Døgnvill med venninnegjengen i Trondheim.

▻ Stemmen fra barndommen: Torstein Bugge Høverstad på radioen i anledning tjue-årsdagen til Harry Potter. Og at instagram svømmet over av lynarr og tidsvendere den dagen. The boy who lived.

▻ Grønt lys og tomme rundkjøringer.

▻ Gode venner som stiller som flyttehjelp.

▻ Å trille ned bakken og ut på eventyr.


Kategorier:

2 kommentarer til “Uka som var: 26”

  1. Det å flytte er et eget eventyr. Jeg liker det så godt, fordi jeg synes jeg går på oppdagelsesferd i mine egne saker. Ønsker deg en riktig fin sommerferie! Skal prøve å gjøre noe med Trønderværet, for det hadde vært veldig nyttig som turistvert her, haha,

    • Haha, ja! Nå er jeg i gang med å rydde i alt jeg har stua bort på barndomsrommet hjemme også. Det er i hvert fall en oppdagelsesferd.
      Litt av en utfordring å finne på saker turister kan gjøre når de kommer om det regner – føler med deg! Heldigvis glimter trøndersommeren til innimellom da – håper du koser deg du òg! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.