Uka som var: 35

Det er allerede tirsdag ettermiddag i ei uke som nærmest er full av forelesninger, sånt som skal leses og pustepauser jeg må finne tid til, men jeg tenkte jeg i hvert fall skulle ta meg tid til å oppsummere uka som har vært! Let’s go.

Ukas gladsak
Fredag presset vi oss inn i en liten Golf, Ida, Jørgen og jeg, og kjørte nordover til soppskoger, rotur over elva i regnet til sætra med fyr i peisen, og aller viktigst – Sanna som hadde bursdag. Helg på Snåsa altså! Det anbefales! Skal fortelle dere mer så snart jeg har tid.

Ukas øyeblikk
Da Petter fikk se pappeska med kantarell jeg hadde med hjem fra Snåsa – tre-åring på julaften-stemning! Har dessverre ikke noe bilde, men her fant jeg en med et lignende uttrykk.

Kristine Graneng

Ukas «bra jobba»
Forrige mandag hoppa min mentale støtte ut av bilen nede i sentrum av Trondheim, og jeg ble overlatt til meg selv bak rattet – helt alene med kollektivfelt, enveiskjørte gater, gale folk som hopper ut i veien og trafikkskilt vi aldri har sett snurten av i distrikts-Norge (bortsett fra den gangen i teoriboka for et halvt liv siden). Men jeg klarte det, og i etterkant har jeg kjørt gjennom sentrum flere ganger! Mestringsfølelse!

Ukas kjedelige
Kroppen som bestemte seg for å legge inn protest mot helgeplanene fredag ettermiddag. Heldigvis kan gode klemmer bøte på det meste, så jeg kom meg av gårde. Det er så kjedelig når kroppen protesterer når jeg absolutt vil den skal spille på lag, men jeg har begynt å innse at sånn er livet. I hvert fall akkurat nå. Må bare gjøre det beste ut av det!

Kristine Graneng

Ukas avhengighet
Denne uka har jeg hele to med relativt høy nerdefaktor!

Forrige tirsdag var jeg på EndNote-kurs (check på høstlista!). Det er et referanseverktøy som jeg skulle ønske jeg hadde lært meg å bruke for omtrent fem år sida. Så nyttig! Jeg elsker programmer man kan rydde og ordne og strukturere i. Trengs noen systemer når man har et hode som har en tendens til å spore av. Om det er flere av dere som studerer humanistiske fag, så er det absolutt verdt å sjekke ut.

Også har jeg sett siste sesong av Game of Thrones sist uke. UÆÆ! Jeg måtte se bort omtrent halve den neste siste episoden, for det var så skummelt og ekkelt og helt grusomt, men så spennende! Vi diskuterte teorier i bilen opp til Snåsa (som jeg ikke skal røpe i tilfelle noen ikke har sett det enda), og nå vil jeg bare vite hva som skjer videre, men det FÅR JEG JO IKKE?! Ikke på ei stund i hvert fall. (Blir forresten sykt imponert over alle som husker hva alle karakterene heter.)

Ukas musikk
Plana mi om å oppdage ny musikk går nokså dårlig. Forrige uke har jeg stort sett gjenoppdaga gamle favoritter, som

▻ Romeo and Juliet – Dire Straits
▻ You know so well – Sondre Lerche
▻ Keep that letter safe – Highasakite
▻ Mrs. Cold – Kings of Convenience

Har dere noen tips til sånt som passer når løvet blir gulere og kveldene mørkere?


Kategorier:

3 kommentarer til “Uka som var: 35”

 1. Ååå kantareller høres helt herlig ut! Skjønner godt at det ble stemning i hus om du hadde en hel eske!

  Endnote er et program jeg har planer om å lære meg før jeg starter på doktorgraden, men enn så lenge sitter jeg fast i fortida med endeløse lange word-dokumenter. Har for vondt i viljen.

  Honey – Trace
  Act of the Apostle – God Help the Girl
  Black and Gold – Sivert Høyem

  • Bare gjør det! Jeg var på et to timers-kurs, og det var i grunn nok til å lære seg det viktigste, så det tar ikke så lang tid heller. Og tiden sparer man fort inn igjen når man bruker det!

   Takk for musikktips! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.