Uka som var: 39

Det fineste i uka som var, var kanskje morgenene da klokka ringte fem, og vi sto opp i mørket. Petter kokte egg og fylte termosen, og jeg lot tankene flyte utover tastaturet mens dagen sakte ble lysere. Så gikk vi hver til vårt, jeg stilte meg nede ved veien og venta på bussen, Petter gjorde seg klar for å dra ut på jakt.

Men uke 39 har vært fin ellers også. Lufta har vært varm og god og lett, dagene passe lange. Så mange øyeblikk som har vært verdt å gjemme på.

Høst på Byneset

▻ Sola som hang som ei ildrød kule over byen akkurat på det tidspunktet bussen runda de siste svingene og Trondheim bredte seg utover synsfeltet. Munkholmen, ensom ute i fjorden. Tyholttårnet ragende over alt annet. På fredag, allerede, rakk ikke sola seg opp før jeg var fremme i byen. Nå blir det mørke morgener, mørke kvelder.

▻ Trikken gjennom Ila som virvler opp løvet som ligger i gatene, og sklir forbi husene som står i høstfarger hver dag hele året.

Høst på Byneset

▻ Å gå fort for å rekke kveldsturen før det blir mørkt – jeg husker enda ikke å ta på refleksen før jeg går hjemmefra – men liksom måtte stoppe opp hele tiden likevel. For å se på måneskalken mot den duse himmelen. Lyse flekker av løv blant alt det grønne. Fjellene som falmer ut i blått.

Sellanraa

▻ Onsdag, da jeg tok bussen ned mot Samfundet etter jobb, gikk langs elva bort til Ida og Jørgen, fikk kjøttsuppe og øl. Også dro vi bort på Sellanraa for å høre om tysk politikk, strikke noen omganger og spise sjokoladekake med karamellglasur.

▻ Nordlyset som sto som ei bru over himmelen da jeg kom hjem den kvelden. Og å tenke at det kanskje ikke er så mye å bli imponert av, et dust slør i grønt, men bli så himla imponert likevel.

Helgefrokost

▻ Lørdagsfrokost med innslag av gult. Egget jeg ikke kokte lenge nok og måtte spise med skje på knekkebrødet, en perfekt moden mango. Også Morgenbladet, som jeg nesten rekker å lese ferdig hver uke.

Høst

Hva var fint i deres uke 39? Og hva gleder dere dere til uka som kommer? Jeg vil bake gulrotkake, drikke store tekopper og spille brettspill. Små hverdagsgleder!

LagreLagre

LagreLagre


Kategorier:

4 kommentarer til “Uka som var: 39”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.