Tips for regnværsdager

Kristine Graneng

Slik ser München ut nesten oftere enn ikke. Store, tunge uværsskyer, lynglimt og tordenskrall. Men jeg sier som B.J. Thomas: I’m never gonna stop the rain by complaining. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å akseptere været som det er og gjøre det beste ut av det. Så hvis de grå og regnfulle sommerdagene har kommet til dere også, så skal dere få noen tips her for å gjøre dem bedre.

Kristine Graneng

Noe å gomle på

Det er så mye godt å spise om sommeren, særlig av sånt man kan kose seg med lenge. Butikkhyllene her er fulle av moreller nå, og de er så gode! Nå begynner jordbærene å komme i sesong også. Da er det godt å være til, selv om jeg nesten skulle ønske jeg kunne dra på vestlandsferie bare for å spise bær. Annet som er godt er blåbær-banan-is, vannmelon og nybakte kanelsnurrer. Da gjør det ikke så mye at det nesten er høstvær ute når man kan ha sommer inne. Hvis man vil bruke litt ekstra tid på å lage noe mer spennende, hvorfor ikke prøve seg på lime-og-kokosnøtt-kake, sitron-og-ricotta-kake eller en av disse sommerpaiene?

Se en bra film

Noe av det koseligste jeg gjør på en innedag er å se en film som varmer skikkelig. På sånne dager jeg ekstra svak for kostymedramaer, smårare romantiske komedier og alt som er litt ekstra britisk. Noen favoritter:

Magic in the Moonlight, Midnight in Paris, Den unge Jane Austen, Stolthet og Fordom (både filmen og serien), Into the Wild, Atonement, Broen til Terabithia, Sound of Music, (500) Days of Summer, Singin’ in the rain, Blå er den varmeste fargen, Amélie, Min nabo Totoro, Den hemmelige hagen, Casablanca.

Les ei god bok

Når det regner ute, vil jeg helst lese noe som er sommerlig, men det trenger ikke være fullt så lett som det jeg helst leser ute på et pledd i hagen. Jane Austen er jo alltid en slager, uansett dag. Favoritten min er nok Stolthet og Fordom fordi den er så herlig sarkastisk og har så mange gullkorn. Ringenes Herre minner meg også så om sommer, fordi jeg brukte å lese den om igjen hver sommer da jeg gikk på ungdomsskolen og den første boka har så mange fantastiske og koselige landskap å drømme seg bort i.

Arn-triologien til Jan Guillou er også ett hett tips når man har god tid og vil lese om tempelriddere og ulykkelig kjærlighet. Ellers vil jeg anbefale Popsongar av Frode Grytten, med så mange fine øyeblikksbeskrivelser, Mino-triologien av Gert Nygårdshaug, som er så hjerteskjærende og samtidig fin, Stjernestøv av Neil Gaiman, et skikkelig søtt eventyr om Tristran som drar ut for å finne ei fallen stjerne til ho han er forelska i, og Otori-triologien av Lian Hearn, som er lagt til et slags alternativt Japan og også er en kjærlighetshistorie.

Spring en tur i regnet

Det er kjedelig å stenge seg inne altfor lenge, og det er så herlig forfriskende å komme seg ut, kjenne regnet i ansiktet og ikke bry seg en døyt om man blir bløt. Så kan man ta en lang dusj for å bli varm igjen, og da er det så ekstra godt å krype inn under et teppe med en stor kopp te etterpå.

Hva er deres tips for de regnfulle dagene?

Translation:
What to do on a rainy summer day? Eat cherries and watermelons, see a good movie (best ones for rainy summer days: Magic in the Moonlight, Midnight in Paris, Sound of Music, My Neighbor Totoro, The Secret Garden), read a good book (Stardust by Neil Gaiman, everything Jane Austen, the Tales of Otori-series by Lian Hearn) or go running in the raining and take a hot shower afterwards. What are your best tips?


Kategorier: , ,

4 kommentarer til “Tips for regnværsdager”

  1. Åå, denne lista elsker jeg! (Og siden jeg faktisk (!!!) skal på utveksling til Sør-England i høst, kan det være aktiviteter ala disse som er miiidt i blinken på sånne regnværsdager <3 )

    Stjernestøv er SÅ fin! Og koselig og bare..sukk! Leste halve boka og har sett filmen flere ganger, hehe. Herregud, jeg har savna å lese bøker altså.

    Har et til tips: printe ut gamle bilder og lag et fotoalbum. Eller lag en inspirasjonsbok/vegg/whatever med reisemål og opplevelser man vil gjøre. Bucketlist ish, da hehe.

    Gooood søndagskveld :*

    • Oioioi! Så spennende! :D Og takk for tipset! Jeg har et fotobokprosjekt, men det må jeg nesten vente med til jeg kommer hjem. Skrive liste over sånt man vil gjøre er også bra, så blir det kanskje gjort! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.