Follow:
Hverdagen

Uka som var: 19

Kristine Graneng – Masteroppgave

Forrige søndag satt vi på lesesalen, krangla med sidetall og innrykk, kjente hvordan stemningen steg for hver av oss som fikk kvittering på at oppgaven var levert. Det er en rar følelse å skulle sende fra seg et arbeid man har jobbet med i over et halvt år – fra masteroppgaven bare var en skrøpelig idé skriblet ned i notatappen på telefonen til den brer seg over søtti sider med halvannen linjeavstand i Times New Roman. Det er vanskelig å gi slipp.

Men på mandag kunne jeg hente oppgaven på trykkeriet. Siden har den fått ligge i ro på skrivebordet mens jeg har prøvd å lære meg å ligge i ro på sofaen. Det å skru av motoren etter å ha jobba på høyt gir altfor lenge er kanskje enda vanskeligere enn å si seg ferdig. Men lurt, det er det.

Og før jeg helt glemmer hvordan livet før post-masteroppgave var, her er noen øyeblikk fra uke 19:

Kristine Graneng – Dragvoll

▻ En av dagene satt jeg på lesesalen, sendte avgårde det siste utkastet av oppgaven til veilederen min og tenkte nå, akkurat nå har jeg ingenting jeg skal gjøre her. Og så gikk ut døra, over bekken og langs stiene som går på kryss og tvers over åkrene bak Dragvoll. Hvor fint er det vel ikke å ha en nesten uendelig hage rett ved universitetet?

Kristine Graneng – frokost

▻ Fredag dro jeg hjem, egentlig bare for å være ei natt og kjøre tilbake med bunaden i bilen morgenen etter, men så var jeg så sliten at kroppen nekta å gjøre annet enn å flytte seg fra sofa til sofa. Sånn flaks! For søndag morgen, før jeg dro tilbake til den siste søndagen på lesesalen noensinne, kunne jeg drikke kaffe og lese avisa ute ved trappa tidlig nok til at huset enda lå stille, men sent nok til at sola hadde begynt å varme og humlene surra i buskene.

Kristine Graneng

▻ Og på turen tilbake kunne jeg rusle en tur bortover fjæra den lille halvtimen jeg måtte vente på ferga. Og den samme kvelden kunne jeg feire med å spise pizza på Tulla for så å ta bilen utover til Byneset, få vafler til kveldsmat og plukke stein i vårkvelden.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

21 Comments

 • Reply Maja Marcussen

  Gratulerer med innlevert masteroppgave!

  May 20, 2017 at 21:57
 • Reply Renate

  Kan tenke meg det er en litt merkelig følelse å endelig levere en masteroppgave man har lagt så mye tid i! (Selv kjenner jeg det med bacheloren – om ikke lenge er den levert, den som jeg har lagt så mye arbeid i.) Men gratulerer med overstått!

  May 20, 2017 at 23:56
  • Reply Kristine Graneng

   Takk, Renate! Gleder meg til å gratulere deg med overstått også ;)

   May 21, 2017 at 19:39
 • Reply Ragnhild Utne

  Jeg må gratulere deg her også — GRATULERER! Jeg ser virkelig frem til å kjenne på den følelsen som du kjenner på nå. Det må føles rart, men utrolig godt. Et spennende og aktuelt tema du har valgt å skrive om også! Det blir interessant å se hva som skjer i UK etter Stortingsvalget 8. juni.

  May 21, 2017 at 01:31
  • Reply Kristine Graneng

   Takk, Ragnhild! Ja, jeg er også skikkelig spent på hvordan valget går! Så spennende å følge med når det er så mye som er i endring. :)

   May 21, 2017 at 19:38
 • Reply Maja

  Gratulerer Kristine :-) Kjenner deg ikke, men føler jeg har fulgt deg på master- eventyret gjennom bloggen hehe!

  May 21, 2017 at 08:04
  • Reply Kristine Graneng

   Takk, Maja! Haha, kjekt at du vil følge med! :D Nå skal det riktignok få bli litt mindre masterprat fremover og litt mer koselige ting! :D

   May 21, 2017 at 19:37
 • Reply Lise-Marie Lia

  Gratulerer så mye! Gleder meg til å kunne si at jeg har levert selv. 10 dager igjen, aner ikke hvordan jeg skal få det til, men det MÅ gå. Kos deg og kjenn på friheten :)

  May 21, 2017 at 11:00
  • Reply Kristine Graneng

   Takk! :) Og stå på den siste biten. Det er utrolig hvor mye du klarer på ti dager – også blir det så godt å bli ferdig! :D

   May 21, 2017 at 19:36
 • Reply Caroline (carolinesverden.com)

  Gratulerer så mye, det er utrolig bra jobbet!

  May 21, 2017 at 11:06
 • Reply June

  Gratulerer så mye med innlevert masteroppgave! <3

  May 21, 2017 at 20:35
 • Reply Ingvild

  Gratulerer med levert :D Haha, måtte le da jeg leste ‘prøvd å lære meg å ligge i ro på sofaen’… har bare levert bachelor, men kjenner meg igjen der altså..

  May 21, 2017 at 21:53
 • Reply Ingvill

  Gratulerer med levert! Nyt post-masteroppgavetilværelsen :) Syns det er så fint at du klarte å ta noen øyeblikk og legge merke til livet rundt og utenfor lesesalen

  May 22, 2017 at 00:17
  • Reply Kristine Graneng

   Takk skal du ha, Ingvill! Og livet blir så kjipt (og slitsomt) om man ikke stopper opp innimellom og legger merke til sånt som er fint! :)

   May 22, 2017 at 20:08
 • Reply Charlotte

  Gratulerer med ferdig innlevert master!

  Og må bare si, det siste bilde ditt var helt fantastisk. Har helst lyst til å sette med ned å ha piknik der med en gang.

  http://www.tebrodjournalen.no/

  May 22, 2017 at 11:18
  • Reply Kristine Graneng

   Takk! :) Piknik i fjæra hørtes absolutt ikke ut som en dum idé!

   May 22, 2017 at 20:09
 • Reply Luisa Fernanda del Mar

  Bra jobba! Grattis igjen :)

  May 23, 2017 at 13:35
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.