Uka som var: 44

Heisann! Ei helg med ti-timers dager i en konferansesal på Sola tok litt knekken på meg. Nå ligger jeg hjemme på sofaen med haka så vidt over ullteppet, knasker halstabletter og leser på stoff til masteroppgaven, har utsikt gjennom stuevindet utover det mørkeblå havet og snøen og solskinnet som ligger som lyse flekker over åkrene. Det er omtrent ti minus ute, da, så kanskje like greit å bare holde seg inne og bli frisk.

Nå tar vi i hvert fall en titt på uka som var.

Ukas gladsak

Forrige tirsdag hadde vi temamøte om flyktninger i kommunestyret. Vi fikk besøk av en som kom fra Syria for ett og et halvt år siden og som fortalte om hvordan det hadde vært å komme til Bjugn. Om flyktningvennen som tok han med i bilen og kjørte rundt i kommunen. Om språkpraksisen i barnehagen. Om fotballtreninger.

Det er så fint å høre historier om folk som føler seg godt mottatt når de kommer til Norge. Selv om jeg jo veit at det er mange som ikke kan fortelle den samme historien av forskjellige grunner, så viser det i det minste hvor viktig det er at vi stiller opp og inviterer med!

Kristine Graneng

Ukas øyeblikk

❋ den første snøen. Gir meg fremdeles hjertebank å tenke på den, selv om den kom med ti minus og kalde tær.

❋ folk som går opp på talerstolen og forteller om sånt som er vanskelig og veldig personlig, men som gjør det likevel, fordi det er så viktig. Det er jo det politikk handler om – mennesker. Men så fort det er å glemme det langt inne i budsjetter og saksutredninger og analyser…

❋ Beat for Beat med 80-tallshits med Maria på hotellrommet mellom slagene på landsmøtet.

❋ å komme hjem etter å ha vært lenge borte, sette på vannkokeren, lage ei skål frokostblanding, krype inn under dyna i si eiga seng.

Kristine Graneng

Ukas kjedelige

Halsvondten som kom snikende en gang i løpet av helga.

Kristine Graneng

Ukas bra jobba

Jeg gjorde comeback på sosiale medier og som fotograf på Europakonferansen til NHO Trøndelag – det var så gøy! Europastudier på NTNU hjelper stort sett til hvert år på konferansen. I fjor var jeg innkaster (det var med noe mindre hell), men i år storkoste jeg meg med å rapportere fra spennende innledninger om europakriser og euroskeptisisme, EU-prosjekter i Trøndelag og internasjonalisering av norsk arbeidsliv. Også fikk vi skryt etterpå, og det er jo ekstra fint!

Dessuten har jeg kjøpt meg nye høstsko, to år og ett snøfall etter at jeg først skreiv det opp på handlelista. Jeg er ufattelig dårlig på å kjøpe sko – det er så vanskelig å finne noen som passer. Vil aller helst bare gå på sokkelesten hele tiden, men det blir jo fort kaldt det òg.

Kristine Graneng

Ukas musikk

Heal – Tom Odell.

Uka som kommer

Bli frisk. Jobbe med masteroppgaven. Lage leseplan for eksamen. Og så blir det helg!

Hvordan var deres uke?


Kategorier: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.