Vinterdvale

Vintersol i Rakkestad

Foto: Dagfinn Graneng

Året har startet som i en slags dvale. Det er som om livet står litt stille i disse kaldeste vinterdagene. Det er travle dager på jobb, men når jeg kommer hjem gjør jeg så lite som mulig. Strekker bare kroppen på yogamatta på stuegulvet, spiller yatzy med Petter, ser halvt på tv-serier, døser av på sofaen og våkner brått når en av kattene hopper opp på magen min og ser på meg med store øyne.

Januar er liksom måneden for å stake ut kurs, planlegge prosjekter. Mens andre er opptatt med å trene til maraton, kutte ut alkohol og sukker og legge planer for jordomseilinger, har jeg tenkt mye på hva jeg bruker tida mi på selv. Jeg konkluderer som oftest med at det ikke er så viktig å fylle dagene med de helt store tingene. Små ting kan også være viktige. Som å prøve å lage vaniljekrem fra bunnen av når kjæresten min har bursdag, prøve ei ny oppskrift med ei venninne en helt vanlig tirsdag, finne en ukjent podcast jeg kan høre på på bussen. Sånne uanstrengte planer som det er helt ok om det ikke blir all verden av, men som er så veldig fine når de skjer. Her er noen flere av mine små planer utover vinteren:

➤ Jeg vil lære litt spansk. Jeg kjøpte lærebøker i høst, tenkte jeg skulle følge et emne på universitetet, men så ble det fulltidsjobb i stedet. Nå tenker jeg at jeg kan gjøre ei koselig stund av det på kveldene i blant – sette på klassisk musikk, ordne meg en kopp te og slå opp i bøkene.

➤ Nybakt brød med peanøttsmør til kveldsmaten på søndager.

➤ Turer med søsknene mine. Snart er to av tre bare noen kilometer unna igjen, og jeg har tenkt å gjøre rom i kalenderen for helgeturer og teaterbesøk.

➤ Å fylle kjøkkenskapene med sånt vi fremdeles mangler. Kaffekopper og middagstallerkener og skåler jeg kan spise havregrøten min i om morgenene.

➤ Jeg vil lese masse bøker. Noen klassikere, noen på tysk, mer god sakprosa, og gamle favoritter jeg ikke har lest på lenge. Kanskje skal jeg fortsette på lista jeg skrev i fjor, kanskje lager jeg meg ei ny.

➤ Planlegge kjøkkenhagen. Handle frø og finne ut hvor plantene kan trives best.

 

Men hvis jeg i stedet sovner med en katt liggende sammenkrøllet på magen, så er det altså også helt greit.

 

 

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagreLagreLagre

LagreLagre


Kategorier:

Ett kommentar til “Vinterdvale”

  1. Denne var fin å lese døsende på sofaen <3 Jeg har lært meg å lage vaniljekrem og klarer det faktisk! Bruker oppskrift fra krem.no, noen ganger blir den litt klumpete, men da tar jeg den igjennom en sil, smaker uansett ffantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.