Feldberg, Schwarzwald

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Schwarzwald var nesten litt skuffende etter Alpene, men når jeg ser tilbake i ettertid med det hele litt på avstand, så var det ikke så verst fint der heller! Vi overnatta et stykke utenfor Freiburg, helt vest i Tyskland, og kjørte nedover mot Titisee-Neustadt på formiddagen for å gå opp på det høyeste punktet i Schwarzwald: Feldberg.

Området er lagt opp så turistvennlig som du får det – det manglet bare asfalt på stiene. Vi parkerte i et digert parkeringshus like ved et vintersportsanlegg, gikk forbi taubanene og videre opp tjue-tretti minutter til toppen. Der oppe var det bygd tre utsiktspunkter. Det ene tårnet var attpåtil et skinkemuseum (kan noen egentlig fortelle meg hvem som går opp på fjelltopper for å besøke skinkemuseum?).

Heldigvis var utsikten fin – på en dag der været er rett kan man visst se alle de høyeste fjelltoppene: Zugspitze, Chasseral, Mont Blanc. Det var nok ikke så god utsikt da vi var der, men vi så likevel temmelig langt: skogkledde åser den ene kanten og flate gressletter den andre.

Det er visst ganske mange turstier det går an å gå på Feldberg, men vi fant en som gikk nedover igjen etter å ha besøkt toppen. Tips hvis dere noen gang havner på Feldberg: Ta stien som går på vestsiden! Mye, mye koseligere og nesten ingen folk!

Mer fra turen:
Klausenpasset, Sveits
Vaduz, Liechtenstein
Jaufenpasset, Italia
Cascate di Stanghe, Italia
Innsbruck, Østerrike
Garmisch-Partenkirchen, Tyskland


Kategorier:

Ett kommentar til “Feldberg, Schwarzwald”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.