Månedene som gikk

Det bor et monster inne i datamaskina mi som suger alt av motivasjon og glede ut av meg for tida. Jeg snakker altså om eksamensoppgaven min, som helst skal være ferdig i løpet av uka, men som så fort jeg åpner dokumentet tømmer hodet mitt og får meg til å ville gjemme meg under dyna. Det hjelper ikke at det er over tretti grader ute heller og vanskelig å sove om natta. Topp to tilbakevendende tanker for tida er stort sett «Hva er det jeg holder på med?», slik som det stort sett er når jeg prøver å gjøre meg ferdig med et prosjekt fordi jeg har en tendens til å legge ambisjonsnivået høyere enn det som er komfortabelt, og «Hvorfor i all verden har ikke tyskerne eksamenstid på samme tidspunkt som alle andre?», fordi HALLO, det er AUGUST og det er fremdeles fullt på biblioteket. De siste dagene har jeg prøvd å ta med meg arbeidet ut på kafé fordi jeg er så lei av biblioteket og nettet hjemme er håpløst. Det går sakte, men sikkert fremover, men kan ikke noen bare gi oppgaven min en fast forward-knapp? Jaja, löser sig.

Nå er det dessuten bare fem dager til jeg skal hjem. Fem måneder ble altså plutselig til fem dager. De skal jeg stort sett bruke til å skrive, pakke og ordne sånt som må ordnes før jeg må dra og komme litt inn i modus for livet hjemme. Det har vært fem innholdsrike måneder. For tre måneder siden, i mai da jeg bestilte billetten hjem, skreiv jeg ei liste over sånt jeg ville gjøre her før jeg skulle dra. La oss ta en titt på hvordan det gikk!

Kristine Graneng

Gå tur i alpene
Det har ikke blitt så mange lange gåturer, men jeg hadde en skikkelig fin dag med Camilla i Garmisch og fikk fylt opp fjellkvoten for ei stund på tur med pappa, Oda Margrete og Dagfinn. Men kan ikke få nok av Alpene, altså. Skal ta med meg turskoene en gang kroppen spiller mer på lag og gå langt, langt.

Dra til Innsbruck, Nürnberg og Regensburg
Innsbruck, check. Regensburg, checkNürnberg rakk jeg meg ikke til, men det har ikke så mye å si, for har sett så mange andre fine steder!

Kristine Graneng

Finne de aller beste kafeene
Jeg har funnet så mange fine, og jeg aner ikke hvilke som er de aller beste! Det står enda en del navn igjen på lista mi over sånne jeg ville besøke, men jeg er så glad i de i nabolaget mitt at jeg overhodet ikke føler jeg trenger å finne noen andre. Kommer til å savne dem alle sammen <3 (men heldigvis mange nye og gamle som venter i Trondheim)

Kristine Graneng

Se München fra Olympiatårnet
Dette droppet jeg. Det gjør heller ingenting, for utsikten fra Olympiaberget er jo også så fin!

Bade i en av innsjøene utenfor byen
Ja! Jeg og Ida tok s-banen til Starnberger See en dag det var fryktelig varmt og svømte i iskaldt vann. Ikke så mange svømmetak, men nok til å si vel gjennomført og til å kunne tåle noen timer til med 30+.

Besøke dyrehagen
Det ble det ikke noe av, for plutselig var skoleferien her og jeg var fremdeles ikke ferdig med oppgavene mine, og jeg var ikke så fryktelig gira på å stå i kø. Da er det likså fint å kunne se dyr i det fri. Ekorn og kaniner i parken og kyr i alpene, for eksempel!

Kristine Graneng

Skrive de fleste oppgavene mine på tysk
Har skrevet to av tre semesteroppgaver på tysk, holdt et foredrag på tysk, mens det enda er to eksamensoppgaver på tysk underveis. Det synes jeg fortjener klapp på skuldra!

Finne god falafel
Har spist falafel, og selv om den kanskje ikke var superfantastisk, var den god! Kryss i boksen!

Dra til Zugspitze
Har jo ikke vært helt på toppen, men det var fint nede på bakken òg.

Hva slags planer hadde dere for sommeren? Har dere fått gjort det dere drømte om mens dere satt under ullpledd og lengtet etter varmere tider?


Kategorier: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.