• Es ist nicht genug zu wissen – man muss auch anwenden / Es ist nicht genug zu wollen – man muss auch tun

  Tilbake til bilturen vår på Island. Vi kjørte langs sørkysten, på vei mot siste stopp på denne første dagen: Vík. Satte fra oss bilen foran sanddynene, gikk bort til Reynisfjara. Bølgene slo oppover den svarte stranda, kritthvite og voldsomme mot det mørke. I det fjerne, klippene.

  Det er helt utrolig hvor variert landskapet på Island er, selv om det er formet av de samme kreftene. Fra dette helt mørke til de skarpeste fargene. Vi sto lenge her og bare så på vannet som slo innover. Så spiste vi kjøttsuppe på Halldórskaffi.


  4 kommentarer
 • And we will sit upon rocks / Seeing the shepherds feed their flocks / By shallow rivers to whose falls / Melodious birds sing madrigals

  A Passionate Shepherd to his Love – Christopher Marlowe


  2 kommentarer
 • Heimastølen og fjellstølen

  Noe av det aller fineste med den andre turen min til Sogn i sommer var turen til Fjærland. Der besøkte vi stølene til heimgården til besta. Heimastølen og fjellstølen. Fjellstølen ligger inne ved breen; innerst inne i en dal, innerst i en fjord. En plass du ikke kunne komme til før om du ikke tok båt eller klatret over fjell. I dag er det tunneler på begge sider av dalen, og stølen ligger rett ved en vei der turistene strømmer forbi.

  Jeg lurer på hvor mange det er som tenker på hvilken historie de kjører gjennom – at der var besta mi med 12 melkekyr og ingen melkemaskin før faren kjøpte det for å sikre at ho ble på gården. Tidene forandrer seg, og innimellom er det veldig godt å få en påminnelse om hvor man kommer fra.


  Én kommentar