Året som var, del I

Det er så utrolig at 2016 snart er over, men det er det altså. Om ei lita uke bikker vi over i 2017. Men før det har jeg lyst til å henge igjen litt i året som var og mimre om alt det som har skjedd. Jeg tenkte vi kunne ta en titt på noen av de mest leste innleggene her det siste året og noen av mine favoritter.

Her er første halvår!

Januar

Kristine Graneng

“Ja, nå må vi lære oss å skrive 2016,” sa dama på samvirkelaget en smule oppgitt da jeg var innom for å hente noe på posten den andre dagen i det nye året. Det er kanskje noe av det vanskeligste det, når man går inn i et nytt år – å ikke bli hengende igjen i det gamle. Kanskje er det derfor vi trenger å lage så mye leven og bråk i det klokka slår tolv, for å virkelig få det inn at nå er vi ferdig med det forrige og allerede står med begge føttene i det som en gang var fremtiden.

→ Heisann, 2016: Om tankene mine for det nye året.

→ Bokåret 2015: Jeg oppsummerte bokåret med den beste forfatteren, det fineste sitatet, skuffelsen og boka som fikk meg til å tenke. (Snart på tide med ei oppsummering av dette bokåret også, jo!)

→ Hvordan lære språk: Opptaksbrevet fra universitetet i München kom, jeg delte noen tips til hvordan man kan lære språk og fikk noen tips tilbake.

→ Petter og hunden: Om da Petter, Raja og jeg var ute på myra på bursdagen hans.

→ Jeg sovner til lyden av bølgene og våkner til lyden av jagerfly: Om hvordan sånt som føles så trygt for meg, kan føles så utrygt for andre.

Februar

Kristine Graneng

Kiel-tips: Jeg mimret tilbake til måneden i Kiel 2015 med en liten Kiel-guide.

Influensauke: Halve februar lå jeg nede med influensa og forsøkte å finne noen lyspunkter.

Den siste uka: Så flytta jeg ut av hybelen på Berg, tok med flyttelasset hjem og pakka kofferten for å dra til München.

Mars

Kristine Graneng

München & Wilhelm Röntgen: Om de første dagene i München.

«Dere vet hvordan forfattere bruker årstidene til å formidle noe? Våren er glede og forelskelse; det fallende løvet om høsten er livet som nærmer seg slutten. Slik virket det som om også været ville fortelle en historie da vi sto på den åpne plassen i Dachau forrige fredag. Kjølig, stille vind. Bare trær.»

Dachau: Vi var på besøk i konsentrasjonsleiren Dachau. Så uvirkelig.

Salzburg: Også var vi i Salzburg, som var mye triveligere og fult av Mozartkuler.

Neuschwanstein, kongelig øl og gule gensere: Vi besøkte et eventyrslott.

→ Påskeeggjakt i Englischer Garten: Påskedager i München.

April

Kristine Graneng

Væroptimisme: Et tilbakeblikk til Oslo-sommeren 2015.

→ Rothenburg ob der Tauber, del I: Jeg og Ida tok turen til Rothenburg ob der Tauber, en skikkelig eventyrby.

→ Uka som var: Da München-livet begynte å bli hverdag.

→ Prunus triloba: Og om da München begynte å blomstre.

→ Skolen min: Det aller mest leste innlegget i år var dette, som jeg skreiv da det ble bestemt at den gamle barneskolen min skulle legges ned.

→ Botanisk hage i München, del I: Mamma kom på besøk og jeg tok henne med til den botaniske hagen.

Mai

Kristine Graneng

→ Fjærland: Tilbakeblikk på en sommerdag i Fjærland.

→ Passau – byen ved de tre elver: En søndagstur til Passau.

«Å være hjemme i Norge og å være i München føles som to forskjellige verdener. Én verden der livet består av dager på lesesalen, busser som står i rushtrafikken og pastellhus; en annen der livet består av lange frokoster med egg og kaffe, våronn og steinplukking en fredags formiddag og katter som smyger seg rundt føttene mine mens jeg sitter og skriver.»

→ Fredag i Trøndelag: Jeg dro ut av München-bobla og hjem for noen dager.

→ Tranøya: Anders og Emil plukka meg opp med båten på brygga vår og tok meg med til Tranøya.

→ 30 ting som kan gjøre noen glad

→ 17. mai: En av de beste dagene i året.

→ Stokkøya & Linesøya, del I: Og så en siste tur før jeg dro tilbake til München.

Juni

Kristine Graneng

→ Trønderjenter i München, del III: Sanna kom på besøk!

→ Sankthans: Det var midt på sommeren, vi spilte fotball i parken og jeg plukket blomster på vei hjem.

→ Å være bra nok: Jeg grudde meg til presentasjon på tysk og lurte på hvorfor det er så nødvendig å få bekreftelse på at man er god nok for å tro det selv. Også delte dere sånt dere er gode på, som var veldig fint å lese! :)

→ Kino under stjernehimmelen og lynglimt i det fjerne

Juli

Kristine Graneng

Garmisch-Partenkirchen og Partnachklamm: Camilla og jeg dro til Garmisch-Partenkirchen, og jeg drømte om å flytte dit – til fjellene og sauene og turstiene.

→ 7 tips til bedre mobilbilder

→ Boktips: Jeg tipset om de beste bøkene jeg leste i sommer.

→ Måneskinn på Olympiaberget: Petter kom, og vi hadde piknik på toppen av Olympiaberget i den aller fineste solnedgangen.

→ Hohensalzburg og Sachertorte: En tur tilbake til Salzburg sammen med Petter, Ida og Jørgen, med øl, festningsverk og sachertorte.

Og det var januar-juli, sju måneder av et år som har vært så veldig innholdsrikt. Neste halvdel kommer senere en dag!


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.